Välkommen!
Här hittar du allt som rör judo och framför allt Frövi Judo
Varmt välkommen!
SM Guld!!
2017-11-18 23:23

SM-GULD i lag för både Frövi Judos Dam och Herrlag!


Frövi Judo är inne i ett stim av framgång. På lördagsförmiddagen avgjordes Riksmästerskapen för distrikslagför ungdomar under 18 år i Lindesberg. På eftermiddagen var det dags för Svenska mästerskapen för seniorlag.


För Örebro/Värmlands distriktslag gick det bra för både killarna och tjejerna. Tjejerna lyckades vinna ett brons efter två segrar och två förluster. Guldet gick till Stockholm och silvret till Göteborg. Det var tajta matcher mellan de tre topplagen och ett ungt distrikslag från Örebro/Värmland har alla möjligheter till en ännu bättre placering nästa år. I laget fanns Mayla Nilsson, Ingrid Nilsson, Ella Hamnlund, Maja Svensson, Greta Nilsson, Elin Kämpe, Ella Selander, Ella Andersson, Matilda Nilsson och Ella Jakobsen

Killarna som är inne i en generationsväxling gjorde bättre ifrån sig än man kunde förvänta och lyckades knipa en bronsmedalj. Guldet gick till distikt Syd och silvret till Stockholm. I laget tävlade Wille Ekeroth (Karlstad), Ebbe Ledin, Oscar Gustafsson (Kristinehamn), Alexander Dahlin, Jesper Svensson, Philip Sjölander (Karlstad), Kevin Ulman, Elliot Enell, Johannes Åkesson, Aramais Muradjan.


På eftermiddagen var det sedan dags för Svenskalagmästerskapen i judo. På damsidan hade Frövi judo två stycken lag, ett erfaret och rutinerat (Frövi 1) samt ett ungt lag på tillväxt (Frövi 2). Tävlingen gick mycket bra för våra två lag. Frövi Lag 1 infriade favoritskapet och vann SM-Guld. Det unga Frövi 2 överraskade genom att vinna brons efter segrar mot två Göteborgslag. Silvermedaljen tog IK Västra Mölndal. För Frövi 1 tävlade Klara Mattsson (inlånad), Ebba Glaas, Ida Eriksson, Frida Karlsson. För Frövi 2 tävlade Kayleigh Wennerland(inlånad), Elin Kämpe, Ella Selander, Ella Andersson, Matilda Nilsson samt Karin Magnusson.


Herrlaget genomförde en bragd genom att vinna SM-Guld. I en stenhård final besegrades favoriten Stockholmspolisen (SPIF) efter en otrolig kämpainsats av laget. Stämningen i Arenan var elektrisk när det stod klart att Frederik Gourlay vunnit sista matchen vilket innebar en 3-2 seger totalt. I det segrande Frövi laget fanns, Rasul Rezae, Frederik Gourlay, Adrian Gissberg, Jens Isgren, Jonathan Fagerhill, Alexander Dahlin, Fredrik Svärdström, Lucas Gissberg, Filip Nilsson. 

Det bjöds på utomordentlig judounderhållning av både ungdomar och seniorer idag. 

Ni är alla fantastiska! 

 

Viktiga länkar för lördagens tävlingar!
2017-11-18 00:27

Livelänkar för Lag-SM Riksmästerskap för distriktslag

Liveresultat (publiceras först imorgon)
http://www.judoshiai.se/tavling/smhelg/2017/

Stort lycka till på U23 EM Ebba Glaas
2017-11-10 08:21
Foto: Svenska Judoförbundet
I helgen så tävlar Frövis Ebba Glaas för Sverige i U23 European Championships som går av stapeln i Montenegro.


Stort lycka till!
Viktiga datum gällande Lag-Sm, Rm och Kata-SM
2017-11-01 11:24
OBS! Sista anmälan Kata-SM idag OBS!

Sista anmälan Lag-SM 3/11
Sista anmälan RM för distriktslag 12/11


Alla anmälningar skickas till info@frovijudo.se
se länk nedan för särskild excelfil för anmälan till RM!

https://drive.google.com/open…


Välkomna till Lindesberg och Frövi Judo!

En makalös helg för Frövi Judo!
2017-10-30 18:22
Foto/Photo: IJF Andersson

Att Frövi Judo är en aktiv och framgångsrik idrottsförening känner nog de flesta till, men helgen den 28-29 oktober 2017 gick utöver det vanliga trots allt!


Klubben hade tävlande i tre länder och framgångarna var sensationella, rent av de bästa någonsin.

Om vi börjar med det allra bästa så slutade Grand Slam, Abu Dhabi, med att Anna Bernholm vann tävlingen i viktklassen för damer under 70 kg. Hon inledde dagen med övertygande vinster över Megan Fletcher, Irland och Lola Mansour, Belgien. Semifinalen mot Miriam Butkereit, Tyskland  var spännande och jämn, men i golden score lyckades Anna till slut få in ett snyggt armlås. 


I finalen lyckades hon sedan besegra den trefaldiga Europamästaren Kim Polling, Holland. Finalen var jämn och gick till golden score, där Anna lyckades med ett höftkast för waza-ari . Detta blir hennes första guldmedalj på IJF World Tour och även Sveriges första guldmedalj på en Grand Slam på damsidan. En fantastiskt fin och välförtjänt prestation, då vi vet hur ambitiös Anna är.


I Malaga, Spanien så tävlade Frederik Gourlay (-73 kg) och Ebba Glaas (-63 kg) i Senior European Cup. De coachades av Björn Nyberg och gjorde båda en bra insats. Ebba vann sina första två matcher, men förlorade kvartsfinalen och senare även återkvalet. 


Frederik som slutat (?) med elitjudosatsningen började också med en seger men förlorade sedan nästa match och även återkvalsmatchen. En bra insats av Ebba som precis bytt viktklass samt Frederik som alltid är sevärd med sin spektakulära tekniska judo.


I Koper, Slovenien så tävlade tre av våra kadetter (U18) för landslagets räkning i Cadet European Cup. Med som coacher var judogymnasiets och Frövi judos Peter Andersson samt Viktor Carlsson som numera är assisterande förbundstränare för svenska judolandslagen.


Först ut var Alexander Dahlin (-60kg) på lördagen som gjorde en strålande insats och lyckades ta sig ända till finalen som han dock förlorade. Det är andra gången någonsin som en svensk kille (U18) tar en silvermedalj på en europacup. Mycket bra jobbat.


På söndagen så var det Matilda Nilsson (-63 kg) och Ella Andersson (-63 kg) som tävlade. Det var första gången för båda att tävla på denna höga nivå och Matilda förlorade mot den blivande bronsmedaljören i första matchen och fick olyckligtvis ingen återkvalsmatch. 

Ella som är förstaårskadett gjorde en fantastisk tävling och vann sina första två matcher och tog sig därmed till semifinal som hon dock förlorade. 

I bronsmatchen ställdes hon mot Tove Hansen, Kalmar, som går på judogymnasiet. Tove tog bronsmedaljen men en femteplats för Ella i sin allra första europacup är mycket väl godkänt.


En makalös helg för Frövi Judo där Anna Bernholms Grand Slam guld är kronan på verket!

Lovträning v.44
2017-10-26 20:02
Träningstider gällande under lovveckan v.44

Judo för alla kör som vanligt onsdag 18.00-18.45

Alla andra grupper har inte ordinarie träningstider:

Gemensam lovträning
Tisdag och torsdag V.44
18.00-19.15
För dig som har minst Orange bälte!

Mvh
Frövi Judo
Lånepool för RM
2017-10-25 11:37
Hej!

Det finns ett antal judokas som anmält intresse för att tävla på RM men som saknar lag i sitt distrikt.

Följande personer finns tillgängliga:
AlvaSvensson Axzell
Vänersborgs JK2004
-60
EmilaKangasKöpings JK20032 Kyu−63
RonjaDahlénKöpings JK2002−63
MatildaHylanderJK Piteå20022 Kyu−52
AnjaHolmgrenKalmar BK2002−63
ElinaBergvallJK Piteå20032 Kyu−70

Elina Bergvall har en aktiv dispens för U18
Matilda Nylander kan köra -48 om hon får veta detta i god tid.

Kontakta oss på info@frovijudo.se om ni vill komma i kontakt med dessa judokas.

Mvh
Frövi Judo
Ne-waza Open Norrköping
2017-10-08 21:00
Idag åkte Hans Hedvall och Johan Orrbo till Norrköping för att tävla i Ne-waza Open som är en ren ne-waza tävling.

Hans Hedvall knep silvret i sin klass och Johan Orrbo slutade oplacerad i samma klass, båda ställde sedan upp i öppen klass där Hans Hedvall precis hamnade utanför pallen och Johan Orrbo återigen oplacerad.

En roligt och lärorik dag i Norrköping 

Nyheter från våra grupper
Linde Judo Open, 26/09 18:29 
Judo För Alla, 06/09 13:16 
Vuxen Motion, 18/08 08:41 
Grupper i Örebro, 10/08 23:19 
Linde Judo Open, 10/08 22:53 
 
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram också!
Sponsorer
Länkar