SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Frövi Judo!
Sveriges bästa Judoklubb!

Träningsgrupper Örebro

Vi håller till i Örebro kampsports lokaler, i3 sportcenter på I3 området, Fanjunkarevägen 65

 

Vi erbjuder 2 träningsgrupper i Örebro

 

Nybörjare från 6 år med blandad träning och möjlighet till gradering och senare möjligheter att tävla.

 

Ungdomsgrupp för dom lite äldre barnen och ungdomar som tränat ett tag.

 

Ansvarig tränare

Mattias Peterson 

0739-356733

 

 

Träningsgrupper Lindebserg
 

Vi tränar i Judohallen vån 2 i Lindesbergs Arena, Nyborgsgata 1, Lindesberg

 

"Liten & Stor"

är vår mest populära grupp för de allra yngsta, som tränas av Jenny Alenback och Amanda Orrbo. Gruppen är för barn från ca 3-3,5 år upp till 5-6 år.

För att anmäla intresse för att delta i den här gruppen, fyll i vår särskilda intresseanmälan. Detta lägger dig i vårt kösystem och du kommer att meddelas om du får en plats. Barnen tränar tillsammans med en vuxen eller ett äldre syskon.

 

Nybörjare 6–9 År

Detta är den grupp som du kan gå vidare till från "Liten & Stor" eller om du som 6-9 åring vill börja träna judo. I den här gruppen tränar du en gång i veckan och efter en termin graderas du till halvgult bälte, vilket ger dig möjlighet att delta i tävlingarna "Pokaljakterna" som vårt distrikt arrangerar några gånger per år.

Vissa väljer att stanna ytterligare en termin och kan till och med gradera till helgult bälte, vilket ger möjlighet att delta i lite större tävlingar.

 

Nybörjare 10–14 år

Denna judogrupp riktar sig till barn och ungdomar som är lite äldre och vill börja träna judo. Här kan du stanna tills du känner dig redo att gå vidare till nästa nivå.

 

Fortsättningsgrupperna blir under vårterminen 2022 en grupp

Fortsättning är den grupp som du hamnar i när du har gått vidare från "Nybörjar 6-9 år" och Nybörjare 10-14 år. I den här gruppen fortsätter du att träna tills det är dags att gå vidare till "Ungdom. Graderingen blir mer individuell i denna grupp.

 

Ungdomsgruppen

Ungdomsgruppen är den grupp som du hamnar i efter att du har tagit dig igenom våra nybörjar- och fortsättningsgrupper. I den här gruppen fokuserar vi mycket på teknik och randori (sparring). Många av deltagarna i den här gruppen tävlar mycket runt om i landet.

Vi tror att det är viktigt att fortsätta att utveckla sin teknik och förbättra sina färdigheter genom att träna och tävla regelbundet. Därför ger vi våra ungdomar möjlighet att delta i tävlingar på olika nivåer, både lokalt och nationellt. Vi stöttar och coachar våra ungdomar att nå sina mål och få den bästa träningen och utvecklingen möjlig.

 

Judo För Alla

Judo För Alla är en grupp för barn och ungdomar med funktionsvariationer, där vi tränar ett pass i veckan för att ha roligt och se långsiktig utveckling. I denna grupp är alla välkomna och vi strävar efter att skapa en inkluderande och tillgänglig miljö för alla deltagare.

Vi tror att alla individer, oavsett eventuella funktionsvariationer, har möjlighet att utveckla sin fysiska form, sin självkänsla och sin sociala förmåga genom träning. Därför erbjuder vi en speciell träningsgrupp för barn och ungdomar med särskilda behov, där vi anpassar träningen efter den enskilda personens förutsättningar och mål.

Vi hoppas att du vill vara med och träna med oss i Judo För Alla! Oavsett om du är nybörjare eller har tränat tidigare, är du varmt välkommen att delta i vår grupp och ta del av alla de positiva effekter som träning kan ge.

 

Vuxen/Motion/teknikgruppen

Vuxen/motion är en träningsgrupp för nybörjare från 15 år och uppåt. Vi fokuserar på allsidig träning och tekniker, blandat med randori (sparring) och fysisk träning. Från våren 2022 kommer vi att slå ihop teknikträningen med vuxengruppen, så att du som vuxen/motionist har möjlighet att träna två gånger per vecka med teknikfokus - på onsdagar är även ungdomar välkomna att delta.

Vi vill erbjuda en träningsmiljö som är tillgänglig och inkluderande för alla, oavsett ålder och förutsättningar. Därför välkomnar vi både nybörjare och mer erfarna judokas till vår grupp, och vi strävar efter att ge en träning som är utmanande och givande för alla.

Vi hoppas att du vill vara med och träna med oss i Vuxen/motion! Oavsett om du är nybörjare eller har tränat tidigare, är du varmt välkommen att delta i vår grupp och ta del av alla de positiva effekter som träning kan ge.

 

Elitgruppen

I Elitgruppen fokuserar vi på att ge våra judokas den bästa möjliga träningen för att möta utmaningarna i sin tävlingskarriär. Vi tränar tillsammans med Judogymnasiets elever för att skapa en gemenskap och en lärandemiljö som gynnar alla. Vi tror att genom att ge våra judokas möjligheten att lära av varandra och dela sina erfarenheter, kan vi ge dem den verktyg och stöd de behöver för att uppnå sina mål. Vi strävar alltid efter att ge våra atleter de bästa förutsättningarna för att lyckas, oavsett om det handlar om att få en plats på landslaget eller att vinna en internationell tävling. Vår träning är anpassad efter varje individs behov och mål, och vi jobbar hårt för att säkerställa att våra judokas får den hjälp och stöd de behöver för att bli de bästa de kan vara.

 

Fysträning

Vår fysträning är utformad för att ge alla, oavsett ålder och träningsbakgrund, en möjlighet att förbättra sin fysiska form och hälsa. Vi har olika träningspass och träningsgrupper för olika åldersgrupper, så att alla kan hitta en träning som passar just deras behov och intressen.

För barn och ungdomar är fysträningen ett bra sätt att bygga upp en grundmur av styrka och kondition som kan vara till nytta både i och utanför dojon. Att träna fysik en gång i veckan kan ge en bra balans mellan judoträningen och fysträningen, och kan hjälpa till att förbättra teknik, styrka och kondition.

Vi rekommenderar alla att börja med en fysgrupp innan man eventuellt utökar träningen med ett pass judo till. Detta ger en bra grund för att bygga upp sin fysiska form och hjälper till att förhindra skador.

Om du är intresserad av att börja träna fysik hos oss, tveka int

 

  • För dom yngsta har vi Gladiatorfys/Ungdomsfys cirkelträning uppdelad efter ålder
  • För Ungdomar har vi Ungdom gym, renodlad Gym träning i arenas styrkerum (beslutas av tränarna efter dialog)
  • För vuxna avslutas varje vuxenpass med 30 min fys.

 

Vi har träning från ca 3 år uppåt, vi erbjuder mycket mångsidig och rolig träning för alla!

 

 

 

 
Följ oss på Sociala medier
Samarbetspartners
Länkar